Nieuwe oversteek Nijenoord Allee bij Hoevestein

20200501 Hoevestein

Sinds vrijdag 1 mei is er een nieuwe fietsoversteek over de Nijenoord Allee bij Hoevestein. Deze sluit aan op de zij-ingang van sportpark De Bongerd. Deze zij – ingang is ook iets verlegd zodat er een doorgaande aansluiting is op de oversteek.

Deze oversteek is een initiatief van Wageningen UR. Veel studenten gaan via deze ingang naar de campus, ook leerlingen van Pantarijn nemen deze weg voor sommige gymlessen en het is ook de toegang tot de hockey velden.

Deze fiets oversteek sluit in de nabije toekomst aan op de snelle fietsroute Ede-Wageningen (over de Hoevestein richting Churchillweg). De huidige oversteek (naar de sterflat Hoevestein) blijft.

(tekst is gedeeltelijk overgenomen uit artikel in de Gelderlander van 1 mei)

Categorieën